bnbnnnn

Ți-ai dorit vreodată să vorbești la TEDx sau Business Days? Da, de ce nu? Cred că ești o persoană cu idei care merită răspândite. Poate ai în spate o experiență de tehnologie, business, entertainment sau design. Poate că ai făcut lucruri remarcabile, pe care merită să le promovezi către audiențe mai mari.

Poate că în viitorul apropiat vei primi invitația de a fi speaker la un eveniment sau poate vei avea de ținut o prezentare foarte importantă. Ai ști cum să te pregătești pentru asta? Știi deja să creezi o poveste care să inspire audiența și care să îți aducă mari avantaje? Te consideri capabil să povestești într-un mod în care pulsul publicului să ajungă să trepideze?

Dacă nu, atunci stai să-ți povestesc…

Cover Photo Seri de Comunitate

În weekend-ul 18-19 Iulie, organizăm la sediul Fundației Romanian Business Leaders cursul Train The Storytellers. În acest curs vei deprinde abilitățile și cunoștințele necesare pentru a avea un impact puternic asupra publicului căruia te adresezi la un eveniment TEDx sau la oricare eveniment similar – conferință business, ședință cu echipa, pitch în fața potențialilor investitori, prezentarea licenței sau dizertației și evenimente de promovare.

.

Conceptul Cursului

Privind adânc în istoria rasei umane se spune că, pentru a putea fi cât mai eficienți la vânătoarea de căprioare, în epoca de piatră, omul primitiv avea nevoie de următoarele abilități:

Picture11

În cazul unui eveniment precum TEDx sau altora menționate mai sus, nu suntem niște oameni flămânzi în căutarea unei prăzi pe care să o devorăm. Însă, trebuie să fim la fel de eficienți în transmiterea ideiiNu putem să ratăm o astfel de șansă. Așa cum vânătorul are o familie pe care trebuie să o hrănească, noi avem o idee sau o organizație pe care vrem să o reprezentăm cu succes.

Pentru a putea fi și noi la fel de eficienți în eforturile de a educa, a convinge și a inspira publicul la acțiune, în cele două zile de curs vom învăța să stăpânim 4 abilități fundamentale:

Picture1

De ce punem atât de mult accent pe poveste? Cele mai vizionate și cele mai influente discursuri TED au spus cel puțin o poveste. Aceste povești le-au dat tăria, puterea și sinceritatea de care aveau nevoie pentru a încuraja mulți oameni să le urmeze ideea. Sir Ken Robinson, Brene Brown, Simon Sinek au devenit nume foarte cunoscute în lumea largă și ideile lor au inspirat generații de oameni și organizații. Însă doar unul dintre ei a fost invitat să vorbească la o conferință TED. Brene Brown și Simon Sinek au devenit renumiți după ce au ținut un discurs la un eveniment TEDx. Deci, nu a contat evenimentul în sine pe cât au contat poveștile pe care ei le-au spus.

De ce nu ar putea izvorî astfel de idei și din România? Doar pentru că nu avem facultăți precum Harvard sau Oxford, asta nu înseamnă că nu suntem capabili să generăm idei care să schimbe lumea. Din acest motiv, următoarele persoane care vor urca pe scenă în România în fața unui public au nevoie de pregătire.

Având mai mulți oameni bine pregătiți, mai multe idei inovatoare, mai multe povești bune izvorâte din România, ne creștem șansele de a avea un impact asupra culturii locale și globale. 

.

Modulele Cursului

Cursul va avea loc în ambele zile, 18 și 19 iulie, în intervalul 9:00-18:00. Acest curs este traseul de introducere în Storytelling – Arta Povestirii a persoanelor care vor urca în viitor pe scena multor evenimente. Cele patru module din Train The Storytellers sunt dezvoltate astfel:

Picture2

Cele două zile ale cursului vor include multe provocări practice și vei avea la îndemână un manual de lucru, plin cu informații și resurse utile. În plus, în etapa de pregătire a prezentării tale, vei fi susținut de oameni ambițioși și creativi.

La finalul cursului vei simți o diferență în modul în care prezinți și povestești. Acesta va fi începutul călătoriei. Ulterior, practicând în mod constant, te vei dezvolta continuu. Pentru acest lucru vei avea la dispoziție și Comunitatea de Storytelling.

Trainerul Cursului

cine 1Alex Glod este Storyteller, creator al kit-ului de training Story Community, co-fondator al Comunității de Storytelling și autor al cărții Be Who? Be Me! Are 4 ani de experiență în educația non-formală, folosind instrumente precum Group Deck Cards și metodele Art of Hosting, având ocazia de a le practica în România, precum și în Germania, Polonia, Serbia, Austria și Bulgaria.

Este pasionat și specializat în aplicarea Storytelling-ului în Marketing, Leadership, Persuasiune și Parenting și a fost speaker pe 9 Mai 2015                                                .            la TEDx University of Piraeus.

Taxa de participare

Taxa de participare include materialele de curs, coffee-break, pregătirea prealabilă a cursului și o livrare orientată pe dezvoltare de competențe, nu doar primire de informații. Plus, îți oferă ocazia de a intra în shortlist-ul unui viitor eveniment TEDx. Pssst! Vorbim mai multe la curs.

Formular de înscriere

[inbound_forms id=”1902″ name=”Înscriere Train The Storytellers”]